Hoppa till huvudinnehållet

Fiskskaldjur Kungsholmen

Franzéngatan 53
112 16 Stockholm

Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 16:00

Ring hit: 08-425 030 30

Fiskskaldjur Särö

Furubergsvägen 4
429 41 Särö

Tisdag  10:30-18:00
Onsdag 10:30-18:00
Torsdag 10:30 - 18:00
Fredag  10:30 - 18:30
Lördag  10:30 - 15:00


Ring hit: 076-344 45 46

Ålstens Fiskaffär

Ålstensgatan 11
167 65 Bromma

Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 11:00 - 15:00

Ring hit: 08-26 00 80

Fiskskaldjur Torslanda

Flygfältsgatan 29
423 37 Torslanda

Tisdag  10:30 - 18:00
Onsdag 10:30 - 18:00
Torsdag 10:30 - 18:00
Fredag  10:30 - 18:30
Lördag  10:30 - 15:00

Ring hit: 031-56 16 35

Pesce all’acqua pazza

(= Fisk pocherad i ”galet vatten”)

Svårighetsgrad: Enkel


En traditionell fiskrätt från Neapel, som trots att den är oerhört enkel att tillaga, är väldigt god och ett tacksamt sätt att njuta av färsk fisk. Vilken sorts fisk? Runt Neapel använder man förstås lokal medelhavsfisk, t ex Orata.

Det går lika bra med vilken fin färsk fisk som helst, t ex hälleflundra, lubb, kolja, kummel, marulk, rödtunga, bergtunga, slätvar etc. Enkelt att äta? Ta filead fisk! Extra festligt? Släng i några musslor eller havskräftor samtidigt med fisken!

Servings: 5

Keywords:

  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 25 mins

Ingredients

Instructions

Ingredients

  • 1000 gr Färsk fisk
  • 4 st Vitlöksklyftor, grovhackade
  • 1 nypa Chili-flakes
  • 1 st Gul lök (kan uteslutas)
  • 500 gr färska körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 100 gr God olivolja
  • Salt efter smak
  • 2 msk Saltad kapris

Instructions

  1. Ta en kastrull eller traktörpanna med vid botten så att fisken får plats i ett enda lager. Slå i generöst med god olivolja och lägg i den grovhackade vitlöken (ej pressad), en liten nypa chili-flakes (gärna italiensk peperoncino) för lite hetta, + ev. en finhackad gul färsk knipplök. Låt det hela fräsa så att det doftar gott om vitlök (& lök) och den får lite färg.
  2. Tillsätt körsbärstomaterna, delade i halvor, och låt dem fräsa i oljan några minuter under omrörning då och då, så att de börjar mjukna lite. Om man vill få riktigt italiensk smak så tillsätter man 1-2 msk saltade italienska kapris. Funkar även med ”svensk” kapris i vinäger, men inte lika gott. En del vill ha med några oliver, men håll i så fall igen, då de lätt tar överhanden.
  3. Slå på vinet och en skvätt vatten och låt sjuda lite till, så att tomaterna blir mjuka och goa. Smaka av med salt och peppar. Slå gärna på lite mer vitt vin (ska vara som en gryta och tillräckligt med vätska för att täcka fisken till hälften).
  4. Lägg i fisken, skuren i lagom stora bitar, och låt sjuda en kort stund tills fisken är klar.
  5. Strö över generöst med grovt hackad persilja, helst färsk och slätbladig persilja. Klart!
  6. Servera med t ex kokt / pressad potatis, eller som i Italien med bara gott nybakat bröd till!

Notes


`); w.document.close(); w.onafterprint = () => { w.close(); } }